1 Decembrie

1 Decembrie la Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu”

Ziua naţională a României a fost sărbătorită într-un cadru festiv de către elevii şi profesorii Colegiului Tehnic “Elisa Zamfirescu”. Această manifestare a avut loc marți, 28 noiembrie, urmărind stimularea interesului elevilor pentru cunoaşterea şi preţuirea istoriei naţionale.

Elevii claselor a IX-a A și a X-a A au fost îmbrăcați în haine de sărbătoare, ii și diverse alte accesorii specifice momentului aniversat. Aceste ținute au fost realizate în atelierele școlii de către elevi, sub îndrumarea cadrelor didactice, Balogh Iuliana, Mok Elisabeta, Pridea Florica şi Şerbănoiu Mariana.

Importanţa zilei de 1 Decembrie a fost marcată printr-un montaj de cântece şi poezii specifice acestui important moment din viața poporului român, 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

Programul artistic a fost coordonat de profesorul de religie, Buda Cosmin, profesoara de limba şi literatura română, Moiş Daniela și profesorul de istorie, Pap Rolland, care şi-au propus să le dezvolte elevilor spiritul civic şi patriotic, considerând că datoria noastră este să păstrăm moştenirea străbună şi să o transmitem generaţiilor viitoare.

Doamnele director, Pop Alexandrina Ligia și Buzilă Delia, au apreciat activitatea elevilor şi a domnilor profesori implicați în momentul artistic dedicat  Marii Uniri de la 1918.